T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Adıyaman Gölbaşı İlçe Halk Kütüphanesi

PANDEMİ NEDENİYLE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

.

1- Kütüphaneye maske takılmadan girilmeyecek ve maske içeride de çıkarılmayacaktır.

2- Kitaplara temas öncesi ve sonrasında el antiseptiği veya kolonya kullanılacak.

3- Kütüphane giriş ve çıkışlarda sosyal mesafe kurallarına (en az 1 metre) uyulacak, girişlerde kişiler sıra ile içeriye alınacak ve sırada durulması gereken alanlarda aralarında en az 1 metre mesafe olacaktır.

4- Kullanıcılar özellikle ilk girişte el antiseptiği veya kolonya kullanacak.

5- Salonlarda oturma düzeni personellerin yönlendirmesi doğrultusunda yapılacak. Her masada sadece 1 kişi çalışabilecek.

6- Kullanıcılar kütüphane içerisinde su harici yiyecek ve içecek tüketmeyecek.

7- Kitap alışverişi, kaynak bulma, kitap arama gibi işlemler sırasında kütüphane kullanıcıları ile çalışanlar arasında sosyal mesafe (en az 1 metre) korunacaktır.

8- Kullanıcılar kütüphane içinde mümkün olduğu kadar kısa süre kalacaktır.

9- Gün içerisinde kullanıcılar kütüphaneye ilk giriş yaptıklarında “Günlük Yararlanma Biçimine Göre Okuyucu Formu” nu dolduracak ve çıkarken de çıkış saatini yazacak.

10- Kütüphane içinde mecbur olmadıkça yüzeylere dokunulmayacaktır. Sık dokunulması mümkün olan yüzeylerin farkında olunacak ve buralara dokunulduğunda el antiseptiği kullanılacaktır.